CEREC Omnicam

CEREC Omnicam

Sinds november 2015 is het mogelijk om bij ons uw kronen, inlays, onlays of facings met behulp van de CEREC Omnicam te laten vervaardigen. 

Wat is de ‘CEREC Omnicam’?
De CEREC Omnicam is een computer gestuurd systeem met een digitale scan- en freesunit. Hiermee kan de tandarts bij het vervaardigen van bijvoorbeeld uw kroon de tand digitaal in de mond scannen. Vervolgens wordt met behulp van deze scan de kroon ontworpen op de CEREC computer in de behandelkamer. Het ontwerp wordt uiteindelijk gefreesd uit een blokje porselein in de freesunit. Hierna wordt de kroon gekleurd en in de oven geplaatst. Na het opbakken is de kroon klaar voor het plaatsen.

Wat zijn de voordelen van de CEREC Omnicam?
De CEREC Omnicam betekent meer comfort voor de patiënt. De twee grote voordelen zijn namelijk:

– Digitale mondscan
In plaats van de conventionele afdruktechnieken met afdruklepels vol met vervelende rubberachtige massa’s, is het nu mogelijk is de afdruk digitaal in 3D te verkrijgen door middel van een kleine mondscanner.

 

Dankzij het slanke ontwerp en de compacte camerakop, kan de tandarts de kroonpreparatie en mondsituatie zonder problemen scannen. De kans op een kokhalsreflex wordt dus geminimaliseerd. 
 
– Kroon klaar op dezelfde dag

Omdat de kroon na het scan- en ontwerpproces meteen wordt uitgefreesd en opgebakken in onze praktijk, is de kroon in de meeste gevallen dezelfde dag klaar om geplaatst te worden.

Het grote voordeel is dat u niet twee weken met een tijdelijke kroon hoeft te functioneren, zoals bij vervaardiging van de kroon door een extern tandtechnisch laboratorium.